Subnavigatie

X

De voordelen van een traplift tweedehands 

Ben je op zoek naar een handige traplift voor in je woning? Dit kan een verhuizing voorlopig nog even uitstellen en het zal je zelfredzaamheid zeker vergroten! Dit handige hulpmiddel is geschikt voor mensen die een beperking hebben waardoor hun mobiliteit sterk verminderd is. Denk aan iemand met astma, reuma, longemfyseem en dergelijke, en voor wie de trap op en af gaan dus enorm veel energie kost. Een traplift tweedehands is een prima en duurzame optie, deze gaat nog jaren mee en ziet er vaak nog gewoon als nieuw uit. Er komt, na aanvraag, iemand bij je thuis om alles op te meten en daarna duurt het soms nog wel acht weken voor hij geplaatst wordt, daar dien je dus wel rekening mee te houden. Het apparaat werkt op een accu via het lichtnet, dus ook als de stroom uitvalt kun je hem gewoon blijven gebruiken. Het hulpmiddel zal je veel rust geven!

Je kunt ook een traplift huren

Een traplift tweedehands kun je kopen, een model voor een rechte trap kost ongeveer 2000 euro en voor een trap met een kromming kost een traplift tweedehands rond de 4000 euro. Maar je kunt ook een traplift huren; dit kost slechts rond de 70 euro per maand! Wist je dat je hier ook subsidie voor aan kunt vragen? Je moet dan wel een indicatie hebben van een huisarts. Op deze manier is een traplift huren of kopen toegankelijk voor een grote groep mensen. Subsidie gaat via de VAPH of de Aanpassingspremie (dat laatste als je ouder dan 65 jaar bent en je moet aan de inkomenseis voldoen). Informeer even bij de gemeente naar de mogelijkheden; in het geval van subsidie mag je niet altijd het model zelf uitkiezen.

Twijfel niet om een traplift te huren of te kopen

Twijfel niet te lang, en schaam je er zeker niet voor als je dit nodig hebt, want uitstel kan ervoor zorgen dat je lichamelijk alleen maar meer achteruitgaat. En een traplift tweedehands kan dit voorkomen! Dankzij het duurzame hergebruik scheelt het aanzienlijk in prijs voor de personen die er eentje nodig hebben, ook als je geen subsidie krijgt. Bij diverse bedrijven kun je een aanvraag doen, de tweedehands trapliften zijn vaak op voorraad. Als jij als klant een aanvraag doet wordt er met jou gekeken wat de beste oplossing is. Eén van de liften uit voorraad wordt voor jou dan opnieuw op maat gemaakt, de tweedehands traplift wordt motorisch gereviseerd en de rail wordt gepoedercoated, zodat er uiteindelijk weer een zo goed als nieuwe traplift bij jou thuis staat! Je zult zelf gaan ervaren hoe een traplift huren of kopen jou ontlast bij de dagelijkse dingen.

Reacties

Laat een Reageren