Subnavigatie

X

Dit helpt tegen bladluis

Groen onderhouden, het lijkt makkelijk maar dat is het zeker niet altijd. En hoe komt dat? Het heeft vooral te maken met op tijd erachter komen dat er wat gedaan moet worden, of dat je last hebt van insecten, of bladluis. Bladluis kan een slechte invloed hebben op je groen, en zeker wanneer het zich uitbreidt, kan het ervoor zorgen dat je planten het niet lang volhouden. En dat is natuurlijk niet wat je wilt voor je tuin! Je wilt een gezond gazon en gezonde planten, en dat is zeker mogelijk. Met deze tips kom je erachter wat je kunt doen wanneer je last hebt van bladluis.

Wat is bladluis

Om daarachter te komen is het goed om eerst kort uit te leggen wat bladluis is en hoe je weet dat je er last van hebt. Op tijd constateren dat er bladluis is heeft namelijk veel effect op hoe goed je het kan bestrijden. De meeste luizen kun je zien op de plant, ze nestelen zich in hoopjes en zitten meestal aan de achterkant van het blad. Het nadeel van bladluizen is dat ze door de wind worden meegenomen en daardoor snel ook op andere planten zitten. Wanneer je bladluis ziet, is het dus verstandig om zo snel mogelijk er wat aan te doen.

Bio-bestrijding

Een biologische manier van bestrijden is het gebruik van de larven van lieveheerbeestje. Deze eten namelijk bladluis in grote getalen en kunnen daarom erg helpen bladluis bestrijden. Het is wel aan te raden dit vooral toe te passen wanneer je buiten last hebt van bladluis. Binnenshuis is het niet heel fijn als je larven hebt rondlopen, ze zullen namelijk ook veranderen in lieveheersbeestjes. Voor buiten is het een enorme aanrader, zeker als je het opweegt tegen niet biologische bestrijding, aangezien dat vaak ook niet goed is voor je planten.

Huistips

Je kunt bladluis op veel manieren proberen te bestrijden, al is het aan te raden om bij grote planten en bomen meteen over te gaan op het gebruiken van larven. De tussenstappen houden vooral in dat je je inzet om de planten schoon te houden. Hierdoor kunnen de luizen ook niet overwaaien. Wanneer je ziet dat er luizen zijn, kan je kijken of huis, tuin en keukentips werken en als je tot de conclusie komt dat het niet echt beter wordt, is bio-bestrijding eigenlijk de enige optie. Het werkt namelijk heel goed en hoe sneller je van de bladluis af bent, hoe beter.  

Dit vind je misschien ook leuk

Reacties

Laat een Reageren