Subnavigatie

X

Wat is meal preppen?

Meal preppen wil zeggen dat je maaltijden voorbereidt voor één of meerdere dagen. Dat kan handig zijn wanneer je weinig tijd hebt of als je gezonder wilt eten. Je kookt bijvoorbeeld op zaterdag al voor de hele week. Het eten doe je vervolgens in bakjes in de koelkast of vriezer, en je haalt er per dag uit wat je die dag gaat eten. Ook kun je bij meal preppen een deel van de maaltijd voorbereiden en deze alvast in bakjes doen. Dit scheelt je veel tijd en moeite op een later moment. Meal preppen is onder andere bekend bij sporters of werkende mensen met onregelmatige diensten. Wanneer je weinig tijd hebt om iedere dag gezond voor jezelf te koken, biedt dit de ideale uitkomst. Ook wanneer je wilt afvallen word je minder verleid om snel naar de supermarkt te gaan voor die ongezonde pizza of op het laatste moment gebruik te maken van een bezorgservice. Met meal preppen heb jij al je gezonde maaltijden binnen een handomdraai op tafel!

Meal preppen tegen voedselverspilling

Mealpreppen is niet alleen handig wanneer je weinig tijd hebt en/of gezonder probeert te eten. Het is ook zeker een goede optie om voedselverspilling tegen te gaan. Wanneer je een groot gerecht kookt en deze niet helemaal op krijgt, sla je het overgebleven eten gemakkelijk op in een meal prep bakje. Deze meal prep bakjes zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er ook bakjes te krijgen die je met een pomp vacuüm kunt zuigen. Zo blijft je eten nog langer goed! Wel is het slim om je eten te laten afkoelen voordat je het in de vriezer of koelkast legt. Bewaar je meal prep maaltijden nooit meer dan 3 dagen in de koelkast. Dit in verband met de houdbaarheid. In de vriezer kun je je maaltijden langer bewaren. Het ligt eraan per product hoelang dit kan. Ook is het slim om de datum van invriezen op de bakjes te noteren. Zo heb je meer overzicht over de inhoud en wanneer je iets uiterlijk moet opeten.

Waar koop je deze handige bakjes?

Meal prep bakjes zijn op veel verschillende plekken te koop. Online maar ook in de winkels. Soms hebben supermarkten leuke spaaracties, waardoor je voordeliger je bakjes kunt inslaan. Wanneer je je meal prep bakjes graag online aanschaft, kun je eens kijken bij het merk Mepal. Dit merk verkoopt allerlei bakjes en andere handige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan anti-lek bekers, lunchbox kind, fruitbakjes etc. Ze hebben zelfs hele pauze- pakketten! Zo stuur je je kinderen op maandag naar school met een goed gevulde rugzak!

Dit vind je misschien ook leuk

Reacties

Laat een Reageren